ePlaneta

Canon predstavio PowerShot A495 i PowerShot A490

PCPress.rs ImageKompanija Canon je predstavila nove modele PowerShot A495 i PowerShot A490, dva cenovno pristupačna i jednostavna kompaktna digitalna fotoaparata namenjena za svakodnevnu upotrebu. Novi modeli zamenjuju popularni PowerShot A480, spoj su suptilnog zaobljenog dizajna, jedinstvenih Canon-ovih objektiva i inteligentnih automatskih funkcija – odnosno, nude impresivne performanse u laganom kućištu malih dimenzija.
Oba modela su dostupna u srebrnastoj boji, a PowerShot A495 i u crvenoj i plavoj.  Ovi fotoaparati imaju senzor od 10 megapiksela i originalne Canon-ove objektive sa optičkim zumom uvećanja do 3,3x, zahvaljujući čemu prave velike i detaljne fotografije. Režim „Smart Auto“ automatski određuje parametre za svaku sliku, a dobro osvetljen LCD ekran živih boja i dijagonale od 6,2cm (2,5″) čini kadriranje, fotografisanje i deljenje fotografija jednostavnijim.

Režim „Smart Auto“ – jednostavno usmerite i slikajte

Režim „Smart Auto“ i tehnologija detekcije scene garantuju jednostavno fotografisanje tako što automatski prepoznaju uslove fotografisanja i primenjuju optimalna podešavanja potrebna za snimanje savršene fotografije. PowerShot A495 automatski prepoznaje čak 18 različitih scena, dok model PowerShot A490 prepoznaje njih 13, što garantuje dobre rezultate bez obzira na to da li fotografišete po sunčanom danu, objekte koji su jako blizu ili slikate noću. Režim „Smart Auto“, vodeći računa o svim podešavanjima slike tako da korisnik o tome ne mora da brine, čini fotografisanje jednostavnijim nego ikada do sada.
Tehnologija „i-Contrast“ prepoznaje problematično osvetljenje i obezbeđuje snimanje detalja i u svetlim i u tamnim područjima, a funkcija „Smart Flash Exposure“ automatski prilagođava jačinu blica i objektu i uslovima snimanja. Tako će, na primer, danju funkcija “Smart Flash Exposure” prepoznati i ukloniti senke koje na licu stvara jaka sunčeva svetlost i automatski aktivirati blic da bi svi izgledali što bolje.
Napredna tehnologija detekcije lica – više lica, više upotreba

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Tehnologija detekcije lica značajano olakšava grupno fotografisanje tako što prepoznaje više lica i obezbeđuje da svako od njih ima dobru ekspoziciju, da bude izoštreno i izgleda prirodno. Korekcija efekta crvenih očiju detektuje i uklanja ovaj efekat na svakom liku nakon snimanja fotografije što osigurava da će prijatelji i porodica uvek dobro izgledati na fotografiji. Inteligentna funkcija tajmera za sopstveno lice, koju podržava model PowerShot A495, pojednostavljuje grupno fotografisanje tako što čeka dok još jedno lice ne uđe u kadar a zatim nakon dve sekunde snima fotografiju – što znači da sada svi mogu biti deo slike.
Jednostavno, kreativno fotografisanje – čak i pri slabom osvetljenju
PCPress.rs ImageBolje performanse u uslovima slabe osvetljenosti postižu se zahvaljujući novom režimu „Low Light“ koji automatski podiže osetljivost  i snižava rezoluciju i tako omogućava snimanje pri slabom osvetljenju. Tehnologija detekcije pokreta doprinosi smanjenju zamućenja pri snimanju objekata u pokretu, pa tako čak i najneiskusniji korisnik može bez problema da snimi odlične, jasne fotografije.
PowerShot A495 ima dva nova jednostavna režima za scene koji korisnicima pružaju mogućnost da momentalno dodaju kreativnost svojim fotografijama. Režim „Poster Effect“ smanjuje broj boja i daje slici izgled nalik starom posteru i to bez potrebe za računarom. Režim „Super Vivid“ povećava živopisnost objekata na fotografiji dodavanjem veće zasićenosti boje radi dramatičnog, obogaćenog efekta.

Pročitajte i:  PC Press video: Deca su taoci obrazovnog sistema | Aleksandra Cvjetić, Zelena učionica

Više od fotografija – jednostavno snimanje i deljenje video zapisa

Osim visokokvalitetnih fotografija, i PowerShot A495 i PowerShot A490 podržavaju snimanje video zapisa u VGA rezoluciji sa zvukom. Oba modela u priloženom paketu programske opreme nude i funkciju prenosa na YouTube™, koja omogućava trenutno prijavljivanje i prenos sa fotoaparata na Internet preko računara. Tako video zapise možete podeliti s prijateljima na Internetu samo nekoliko minuta nakon snimanja. 
Oba modela podržavaju memorijske kartice formata SDHC i SDXC, pri čemu SDXC nudi memorijski kapacitet do čak 2 TB, pa korisnici mogu snimiti hiljade fotografija na jednu karticu. Oba modela se napajaju AA baterijama, što korisnicima omogućava da uvek imaju rezervni izvora napajanja pri ruci.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A495 i PowerShot A490 imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Izvor: Canon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,