ChatGPT desktop aplikacija za macOS sada dostupna svima

ChatGPT desktop aplikacija za macOS sada je dostupna svima. Naravno, pod uslovom da koristite Apple Silicon Mac (izvinjavamo se, korisnici Intel Mac-ova) i da je vaš računar na macOS Sonoma ili novijoj verziji. OpenAI je postepeno uvodio aplikaciju, počevši od Plus pretplatnika prošlog meseca.

PCPress.rs Image

Apple Intelligence stiže kasnije ove godine

ChatGPT sada ima zvaničnu macOS aplikaciju pre nego što je dobio Windows klijent. (U slučaju da niste čuli, Microsoft je njegov najvažniji partner.) Naravno, Windows 11 ima OpenAI-pokretan Microsoft CoPilot integrisan u svoj OS, što verovatno objašnjava izostanak aplikacije za Windows. OpenAI i Apple takođe sarađuju na Apple Intelligence-u, koji stiže kasnije ove godine (osim ako ste u Evropi).

Funkcije i preuzimanje

Mac aplikacija uključuje prečicu na tastaturi (po defaultu opcija-space, ali je prilagodljiva) za kucanje upita chatbot-a sa bilo kog mesta u macOS-u. U suštini, aplikacija odražava izgled i funkcionalnost ChatGPT web stranice (uključujući prilagođene GPT-ove), ali u formi nativne aplikacije. Takođe možete otpremati datoteke, fotografije i snimke ekrana.

Pročitajte i:  Prihodi OpenAI su navodno u porastu

ChatGPT za macOS možete preuzeti i instalirati sa OpenAI web stranice.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *