ePlaneta

Compro na sajmu Computex Taipei 2009

90 Compro Technology je za sajam Computex Taipei 2009 pripremio proizvode iz domena potrošačke elektronike i to rešenja za gledanje TV-a na ekranu PC monitora, kućnih HD video plejera i IP video nadzora.
Sve što će Compro predstaviti posetiocima najvećeg azijskog sajma potrošačke elektronike "vrti" se oko teme “inteligentnih tehnologija u domu sa HD-om”.
U oblasti PCTV-a, Compro će predstaviti kvalitetne eksterne TV tjunere, samostalne i USB 2.0, interne TV tjunere za PC sa slotom PCI Express. Novitet je VideoMate Vista U3600F, eksterni USB TV tjuner sa hibridnim prijemom analognih i digitalnih kanala, pogodan za prenosne računare. Ovaj novi model USB "stika" može da dekodira HD (H.264) DVB-T kanale do rezolucije 1080i. Od samostalnih eksternih TV tjunera fokus će biti na modelu VideoMate W800F koji poseduje USB priključak za USB Flash diskove i eksterne diskove, tako da može da reprodukuje i slike, zvuk (MP3/WMA) i video (MPEG-2, MPEG-4 part II) direktno sa USB medija.
U oblasti HD plejera za dom Compro će prikazati Network Media Center, samostalni uređaj koji se povezuje na veliki ekran. To je jedan embedded sistem u lepom kućištu od sjajne plastike, opremljen snažnim procesorom koji bez problema pušta 1080p Full HD filmove, pa čak i snima MPEG-2 ili H.264 digitalne TV sadržaje koji se emituju. Pošto poseduje hard disk, može da radi i kao kućni (mrežni) server za medije. Poseduje HDMI video/audio izlaz, tako da je savršen partner modernih LCD/plasma TV uređaja.
Compro od nedavno ima u ponudi i IP kameru za video nadzor koja se isporučuje sa profesionalnim Network Video Recorder (NVR) softverom. Video signal je dostupan preko PC-a, 3GPP mobilnih telefona ili WM5/WM6 smartphonea. U ponudi su 2 modela za upotrebu u zatvorenom prostoru: VideoMate IP 50 i IP 60, zatim PTZ kamere VideoMate IP520, IP530 i IP 550 sa mogućnošću pomeranja i zumiranja. U njih je ugrađena tehnologija pametne detekcije pokreta, dvosmerni prenos zvuka (mikrofon + zvučnik) i digitalni ulaz/izlaz za aktiviranje senzora i integrisanje u alarmni sistem.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

Izvor: www.dl.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,