ePlaneta

Comtrade Cloud: prednost u poslovanju savremenih kompanija

Prethodne godine pokazale su nam da postoji oskudica IT profesionalaca na tržištu – pre svega zbog naše sve veće i učestalije saradnje i komunikacije s krajnjim korisnicima.

PCPress.rs Image

Kompanije i dalje imaju potrebu za održavanjem, unapređivanjem i kreiranjem trenutnih i novih tehnologija zarad podržavanja poslovnih procesa i sistema, a da bi imale uopšte mogućnost za to, potrebno je da poseduju dobro obučeno i efikasno IT osoblje koje je teško naći, pa se javlja problem. Jedno od rešenja je cloud.

Cloud computing predstavlja jedinstveno rešenje problema i donosi razne prednosti kompanijama. Jedan od njih je omogućavanje IT stručnjacima da svoje vreme usmere na druge poslove, a ne na održavanje IT infrastrukture.

Zahvaljujući lokalnim data centrima, Comtrade Cloud ima prediktivan trošak zakupa resursa bez promene mesečnog troška u slučaju nepromenjenih zakupljenih resursa. Platforma je kreirana shodno korisničkim potrebama i funkcioniše u saradnji i partnerstvu sa svim vodećim vendorima

Pored manjka IT osoblja, dodatni izazov s kojima se organizacije suočavaju jeste i nabavljanje novih sistema za određeni period. Stalno nadgledanje i obnavljanje infrastrukturnih sistema dovodi do lošije procene neophodnih resursa za poslovanje i bojazni da neki od njih zafali. Zahvaljujući mogućnosti plaćanja samo onih resursa koji se koriste, cloud rešenja pružaju sigurnost u postojanje uvek dovoljnih kapaciteta i neograničenog širenja u slučaju potrebe. Takođe, ako je potrebno povećanje ili smanjenje računarskih resursa, odnosno skaliranje, oni se izvršavaju gotovo trenutno i bez potrebe za nabavkom dodatnih hardverskih resursa i značajnih troškova. Ukoliko kompanije ne poseduju sopstvene data centre, izgradnja ili iznajmljivanje donosi dodatne troškove. Cloud rešenja u svojoj osnovi obezbeđuju nekoliko data centara na geografski udaljenim lokacijama, što automatski pruža prednost korisnicima, jer ne moraju da samostalno vode brigu o svojim data centrima i opremi u njima.

PCPress.rs Image

Comtrade Cloud

Kada govorimo o Comtrade Cloud-u, prepoznajemo javna i privatna cloud rešenja. Javno predstavlja okruženje u kome iste resurse deli veći broj kompanija, naravno, u potpuno zaštićenom i definisanom okruženju, a privatno se odnosi na okruženje u kome jedna kompanija koristi posvećene resurse, bez deljenja s drugim korisnicima.

Pročitajte i:  PC Press video: AI i vrhunske tehnologije neće zaobići nikoga | Tomislav Tipurić, Nephos

Comtrade Cloud je lokalni cloud provajder. U kontekstu prethodno navedenih prednosti cloud-a u odnosu na IT infrastrukturu na samoj lokaciji, on se izdvaja po sledećim odlikama:

  • Robusna lokalna infrastruktura razdvojena je u tri geografski udaljena Tier 3/4 data centra na teritoriji Srbije i EU.
  • Više od dve decenije tehnološki građene ekspertize, počev od dizajniranja arhitekture rešenja sve do implementacije kritičnih okruženja, pokazujući duboko razumevanje i tehničku širinu.
  • GDPR usklađenost zahvaljujući prisustvu na teritoriji EU.
  • Fleksibilne implementacije shodno potrebi za različitim tehnologijama, poput VMware, Open Source i Open Stack sistema.
  • Korisnički orijentisana podrška različitih nivoa: Basic, Standard, Premium i Managed.
PCPress.rs Image

Kao lokalni cloud provajder, Comtrade Cloud pruža i dosta prednosti u odnosu na javne cloud provajdere. On osigurava suverenitet podataka i podržavanje lokalnih zakona, kao i čuvanje podataka u okvirima teritorije na kojoj kompanije posluju. Pored toga, obezbeđuje veću brzinu i manje kašnjenje u komunikaciji s poslovnim sistemima. Zahvaljujući lokalnim data centrima, Comtrade Cloud ima prediktivan trošak zakupa resursa bez promene mesečnog troška u slučaju nepromenjenih zakupljenih resursa. Platforma je kreirana shodno korisničkim potrebama i funkcioniše u saradnji i partnerstvu sa svim vodećim vendorima, te pruža podršku za prioritetno rešavanje problema, ako se pojave.

Pročitajte i:  PC Press video: AI i vrhunske tehnologije neće zaobići nikoga | Tomislav Tipurić, Nephos

Potrebe trenutnog tržišta sve više ukazuju da će postojati integracija lokalnih i javnih cloud provajdera, a ukoliko vas zanima koje cloud rešenje je idealno za vašu kompaniju, posetite naš sajt www.comtradeintegration.com gde možete pronaći više informacija i kontaktirati sa stručnjacima koji mogu da vam pomognu u proceni.

Comtrade System Integration

Autor: Đorđe Nedeljković, Senior Presales System Engineer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *