Google.com testira početnu stranicu sa vestima

Google je poznat po jednostavnoj početnoj stranici za pretragu, koja ne odvraća pažnju korisnika od osnovnog zadatka. Osim polja za unos upita, tu se nalazi tek nekoliko linkova i Google logo. Međutim, izgleda da kompanija razmišlja o promeni ove prepoznatljive naslovne stranice i u nekim delovima sveta je pokrenut eksperiment koji razmatra neke od promena.

PCPress.rs Image

Konkretno, trenutno je aktivan ograničeni eksperiment u Indiji koji naslovnu stranicu pretrage pretvara u stranicu sa vestima, slično kao što to nude Bing i Yahoo. Ova stranica liči na Google Discover, neewsfeed koji postoji na Google mobilnoj aplikaciji. To znači da se na ekranu, pored polja za pretragu, prikazuju tekstovi i vesti, kao i kratke servisne informacije (sportski rezultati, vremenska prognoza, informacije sa berze…). Odluku koje vesti će se prikazati na ekranu donosi algoritam, na osnovu interesovanja svakog korisnika.

Kao što smo pomenuli, ovo je samo eksperiment i ovakva početna stranica se možda nikad neće pojaviti na globalnom nivou. A čak i ako se pojavi, moguće je da neće biti obavezna, već samo dodata kao mogućnost koju korisnik mora sam da aktivira.

Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,