BIZIT plus

Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

Na Svetskom kongresu mobilne telefonije (Mobile World Congress – MWC) 2024, Google donosi zdravu količinu novih funkcija za Android. 

PCPress.rs Image

Nekoliko značajnih poboljšanja pokreće veštačka inteligencija

U skladu sa naglaskom na veštačkoj inteligenciji širom industrije, nekoliko značajnih poboljšanja pokreće veštačka inteligencija. Tu su takođe i nekoliko osnovnih funkcija Androida koje zvuče praktično neverovatno.

Prva u nizu je Gemini. Generativni AI četbot nedavno je dobio zasebnu aplikaciju za Android, a sada je namenjen i aplikaciji Google Messages. Korisnici mogu direktno razgovarati sa Gemini-jem u aplikaciji za slanje poruka i koristiti njegove generativne sposobnosti za različite stvari, poput kreiranja odgovora, poboljšanja poruka i još mnogo toga.

Još jedna funkcija koja je prikazana pre nekog vremena konačno je spremna za glavni program. Android Auto dobija podršku za sumiranje poruka za samostalne tekstove i grupne razgovore, a takođe može i predložiti odgovore. Jednim dodirom, korisnici će takođe moći da pošalju poruku, započnu poziv i podele procenjeno vreme dolaska. Ideja je da se veštačka inteligencija koristi za ključne zadatke kako bi se minimizirale distrakcije tokom vožnje.

Pročitajte i:  Google Pixel 8A u svim bojama  

Lookout, funkcija orijentisana ka pristupačnosti za korisnike sa problemima sa vidom, takođe dobija značajnu podršku veštačke inteligencije. Na Android telefonima, Lookout će sada čitati AI-generisane titlove i opise za medijski sadržaj. Za sada, podrška za veštačku inteligenciju u Lookoutu i Messages je ograničena na engleski jezik.

Google Lens dobija integraciju sa TalkBack-om, što znači da će ono što je u vidnom polju kamere sada biti inteligentno analizirano za detalje i glasno pročitano. Na primer, korisnici mogu uperiti kameru ka urbanom prizoru ispred njih i čuti detalje poput ocena, uputstava i radnog vremena, između ostalih relevantnih detalja.

Premašujući poboljšanja pokrenuta veštačkom inteligencijom, imamo poboljšanje za Google Docs koje će mnogi korisnici Workspace-a ceniti. Na Android uređajima, korisnici sada mogu crtati prstom ili stilusom kako bi anotirali dokumente.

Fitbit aplikacija uskoro će postati dom podacima prikupljenim od drugih fitnes aplikacija kompatibilnih sa Health Connect sistemom. Metrike poput potrošenih kalorija, pređene udaljenosti i broja koraka, i ostali podaci prikupljeni od drugih aplikacija, biće vidljivi unutar Today tab-a aplikacije.

Pročitajte i:  Funkcija „Uređivanje“ je uvedena za beta testere za Google poruke

Ekosistem Wear OS takođe dobija nekoliko pametnih, funkcionalnih trikova. Zahvaljujući aplikaciji Google Wallet, korisnici sada mogu proveriti svoje karte, članske kartice i boarding pass-ove direktno na svojim pametnim satovima.

Za ljude koji se oslanjaju na svoj pametni sat za navigaciju, sada mogu dobiti vođene upute, proveriti detalje poput vremena polaska i čak prikazati korake navigacije vidljive na njihovom telefonu direktno na ekranu svog pametnog sata.

Izvor: Digitaltrends

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *