N Central domination

He-Man se vraća na velika platna

Sa 350 miliona dolara iz 1985. godine, He-Man se 1987. spustio na nulu zbog sve veće konkurencije koja je stigla u obliku Nindža Kornjača, Transformersa, te brojnih video igara. Ipak, franšiza je do kraja zaradila preko dve milijarde dolara, što i nije tako loše za plastičnog heroja koji se rodio u senci Ratova zvezda. Novi film bi trebalo da oživi heroja iz osamdesetih godina prošlog veka, te donese i dodatnu zaradu.

PCPress.rs Image

He-Man je tokom prve godine zaradio 38 miliona dolara, da bi do 1984. kompaniji Mattel doneo preko milijardu dolara. Iako He-manija nije bila kreirana da bi trajala, ovaj fenomen ostaje jedna od najuspešnijih poslovnih priča svih vremena. Tako su generacije, držeći u rukama improvizovani mač, godinama u pomoć pozivale moć Sive lobanje, te zamišljale kao putuju u Eterniju. Matična priča se vrti oko princa Adama i čarobnog mača, a zanimljivo je da kada je George Lucas krenuo u potragu za partnerima, kompanija Mattel je bila jedna od onih koje nisu otkupile licencu za prodaju akcionih figura iz Ratova zvezda. Nakon toga industrija je posmatrala kako kompanija Kenner, koja je na kraju postala vlasnik licence, postiže uspeh za uspehom sa novim junacima iz Lukasove svemirske opere, pa Mattelu nije preostalo ništa drugo nego da pokupi plastične mrvice od prodaje drugih igračaka, te osmisli sopstveni proizvod i novi hit na tržištu.

Pročitajte i:  Sony bi uskoro mogao da predstavi novi model PS5 sa odvojivim disk drajvom

Snimanje novog filma „Master of the Universe“ trebalo bi da počne u julu u Pragu, a pod okriljem kompanije Sony. Kompanija se trudi da film vrati na velika platna još od kada je otkupila sva prava 2009. godine, a projekat je tokom godina doživeo brojne transformacije, te promenio nekoliko priča i reditelja.

Izvor: Comicbook

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,