BIZIT plus

Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Pojavile su se nezvanične informacije koje kažu da Microsoft možda radi na beloj verziji svoje „all-digital“ Xbox Series X konzole. Dizajn bi trebao da bude identičan trenutnoj crnoj verziji sa diskom (osim slota za njega), sa istom završnom obradom kao na beloj Xbox Series S konzoli. Ukoliko su ove informacije tačne, to bi moglo da znači da se odlaže, takođe nezvanična najava Xbox Series X redizajna.

PCPress.rs Image

Da se verovatno nešto sprema na tu temu govori i činjenica da ovo nije prva informacija u kojoj se pominje bela Xbox Series X konzola bez diska. Prošlog meseca objavljena je (nezvanična) informacija da bi ta konzola mogla da se pojavi tokom leta ove godine (u junu ili julu), sa cenom koja bi bila za 50 do 100 dolara niža od aktuelne Xbox Series X konzole.

Prošle godine objavljene su (naravno, nezvanične) informacije da bi Microsoft mogao da lansira „all-digital“ Xbox Series X konzolu sa novim cilindričnim dizajnom, koja bi se na tržištu našla u novembru ove godine, po ceni od 500 dolara. Kodno ime ove konzole je Brooklin, a posedovala bi Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB-C port na prednjoj strani, kao i neka druga unapređenja i promene. Ova konzola bi mogla da utiče na smanjenje potrošnje električne energije za 15 procenata, kao i stand-by mod sa još nižom potrošnjom. Takođe, kućište bi bilo najvećim delom izrađeno od reciklirane plastike.

Pročitajte i:  Microsoft ulaže 4 milijarde evra u Francusku

Ipak, većinu informacija vezanih za Brooklin konzolu demantovao je Phil Spenser, CEO Microsoft Gaming divizije. Tada je on naveo da su te informacije netačne i da se zasnivaju na ranim planovima kompanije, koji su tokom vremena odbačeni. Tada je rekao i da će kompanija objaviti javno svoje planove kada bude spremna. S obzirom da se taj trenutak još nije dogodio, možda je najbolje da se pomenute informacije za sada uzimaju sa rezervom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *