Microsoft objavio kada će „ugasiti“ WordPad

Već neko vreme Microsoft najavljuje da će odustati od jedne aplikacije, koja postoji već decenijama. U pitanju je WordPad. Ova aplikacija zamišljena je kao jednostavan tekst procesor koji se isporučuje uz operativni sistem, a prvi put se pojavila u Windows-u 95, predstavljenom u avgustu 1995. godine. WordPad se pozicionirao negde između Notepad-a, čistog tekst editora i Word-a, „punokrvnog“ tekst procesora. Za razliku od Notepad-a, nudi opcije formatiranja teksta, promene fonta i još neke stvari, ali je to sve bilo nedovoljno za iole ozbiljniji rad.

PCPress.rs Image

Stoga je Microsoft još prošle godine najavio da će ukinuti ovu aplikaciju, a sada je poznato kada će se to desiti. Kompanija će ukloniti WordPad iz Windows 11 OS-a, kada bude predstavljena verzija 24H2. Ova verzija biće sledeći veliki update za Windows 11, a očekuje se da će biti dostupna u septembru ove godine.

Ako ste do sada koristili WordPad (što je mala šansa), moraćete da se odlučite šta dalje – ili da kupite Microsoft Office, ili da odaberete neku od besplatnih alternativa, kao što su Free Microsoft 365 Online, LibreOffice…

Pročitajte i:  Stižu reklame u start meniju na Windows 11 sistemu

Izvor: XDA Developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *