Top50 Glas publike

Više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego obrnuto

Prema istraživanju koje je sproveo BankMyCell, kompanija koja posreduje prilikom prodaje i kupovine mobilnih telefona, mnogo više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego što Android korisnici prelaze na iPhone. Do ovog zaključka došli su analizom više od 38.000 korisnika njihovog sajta. Pokazalo se da je u junu ove godine 18.1 odsto vlasnika iPhone menjalo svoj telefon za neki od Android modela telefona. Ako gledamo samo iPhone X, čak 26 odsto korisnika je prešlo na Android.

PCPress.rs Image

Prema ovom istraživanju, najviši stepen lojalnosti ka Android-u pokazali su vlasnici Samsung telefona. Samo 7.7 odsto Galaxy S9 telefona je prešlo na iPhone, dok se čak 92.3 odsto ostalo na Android OS-u.

Ranije tokom ove nedelje, konsultantska kompanija Kantar, objavila je da je u drugom kvartalu ove godine prodaja iOS zasnovanih uređaja činila 36% od ukupne prodaje telefona u SAD-u, što je pad od 2.4 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine. Prodaja Android zasnovanih telefona je u istom periodu porasla za 2.5 odsto (ukupno 61 procenat).

Pročitajte i:  Apple i skuplji iPhone „Ultra“ 2024

Istovremeno, Gartner je objavio da je prodaja telefona na globalnom nivou u najvećem padu od kada se oni nalaze na tržištu i da se očekuje da će ove godine biti prodato 68 miliona telefona manje nego prošle.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,