10 razloga zašto da upišete ITS

Junski upisni rok je počeo. Otkrijte 10 razloga zašto je ITS pravo mesto za studiranje.

1. Posvećenost obrazovanju.
Neprekidno ulaganje u obrazovanje i proširivanje školskih kapaciteta vidi se iz najnovijih podataka: osnovana je Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i time je omogućeno da učenici već od prvog razreda srednje škole dobiju mogućnost školovanja u Tehnološkom centru kompanije Comtrade. U toku je proces akreditacije dva nova studijska programa na Visokoj školi za informacione tehnologije (ITS) – Računarski dizajn i Menadžment u informacionim tehnologijama.
2. Pravi kampus.
ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije ComTrade, što studentima omogućava najbolje, jedinstvene uslove za učenje i rad u najvećem IT tehnološkom centru u regionu. Prostor objedinjuje kapaciteta za nastavu, laboratorijski prostor za praksu, pogone u kojima se ostvaruje kontakt sa inženjerima iz prakse, kao i sadržaje za odmor.
3. Privatna škola sa javnom odgovornošću.
Ponuđeno je najkvalitetnije obrazovanje u struci koja traži velika ulaganja u opremu, softver i kadrove. Osnivač ITS-a, kompanija ComTrade pokazuje najviši stepen društvene odgovornosti investiranjem u vrhunsko obrazovanje.
4. Najsavremeniji studijski programi.
To je moguće jedino ako škola ima ostvarenu saradnju sa privredom u zemlji i van zemlje, ako je na izvoru informacija, ako koristi u nastavi najnovije tehnologije i ako može da utiče na neka od rešenja u informacionim tehnologijama na globalnom nivou. ITS to može i čini svakodnevno. Partneri ITS-a su Acer, Toshiba, EMC, Oracle, Microsoft, Fujitsu-Siemens i stotine drugih kompanija u zemlji, regionu i šire.
5. Vrhunsko obrazovanje je ljudsko pravo, a ne privilegija.
Specifičnost je što se bavimo i obrazovanjem zaposlenih, na koje je sadašnji obrazovni sistem zaboravio. Zbog krute organizacije koja se ne menja vekovima oni su izolovani i osuđeni da prekinu formalno obrazovanje. Zbog toga privreda i društvo trpe neizmernu štetu. Za njih je predviđen posebno prilagodjen sistem obrazovanja u smislu rasporeda i načina rada.
6. Koordinacioni odbor sastavljen od svetskih stručnjaka.
Strateške pravce razvoja našeg obrazovnog  sistema definiše  Koordinacioni odbor. Odbor je sastavljen od vodećih eksperata i top menadžera poznatih IT kompanija iz zemlje i sveta.
7. Stipendije za najbolje.
Vukovci se školuju besplatno, a studenti koji pokažu odlične rezultate u toku godine takođe imaju stipendije.
8. Praksa kao organska komponenta nastave.
Specifičnost ITS-a je ta što studenti tokom studija imaju priliku da rade zajedno sa inženjerima ComTrade-a pod jednim krovom, na realnim projektima. Umesto prakse koja je simulacija korporativnog okruženja, škole inkorporiraju praksu u nastavni proces, a praksa se realizuje svakodnevno, u laboratorijama, pogonima i razvojnim centrima jedne dinamične i uspešne kompanije.
9. Posle završene škole ide se na posao – ODMAH.
Nekad je to bilo normalno, danas baš i nije tako. Vratimo se pravim vrednostima! Diplomci ITS-a ne traže posao, posao juri njih. Ponude za posao neretko stižu i studentima ITS-a već tokom druge godine školovanja.
10. Ostani u Srbiji i budi inženjer.
Na transparentan, fer, racionalan i održiv način sprečavamo odliv mozgova – inženjeri će ostati u zemlji jer imaju gde da rade, i to ne bilo šta, već da se bave najnovijim tehnologijama i da imaju od svog rada pristojan život.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija: Raste izvoz usluga u IKT sektoru

Šta treba da uradite

Upisom i studiranjem na ITS-u dobijate i mnogo više. Požurite i iskoristite promotivni period do 15. juna. Osigurajte svoje mesto.

Prijavite se >>>

Imate pitanja? Pozovite studentsku službu ITS-a od 09-16h:
011/209-6777

Facebook komentari: