Top50 Glas publike

Grupa Anonimus upozorila NATO da je ne izaziva

PCPress.rs ImageKao odgovor na nedavni izveštaj NATO-a u kojem osuđuju grupu Anonimus, „haktivistička“ grupa objavila je javni odgovor u kojem upozorava globalnu organizaciju da je ne izaziva. Budući da je  nazvao grupu „pretnjom po vladu i narod“, Anonimus je istakao da njihove akcije imaju za cilj odbranu slobode i da ih se NATO ne pribojava zato što su pretnja za vladu i narod, već pretnja uspostavljenoj hijerarhiji.

Sporni izveštaj koji je NATO objavio prošlog meseca upozorava druge članice na sve veću pretnju od „haktivizma“ ili sajber-napada iz političkih razloga. Pritom je Anonimus izdvojen i opisane su njihove akcije, uključujući DOS napade protiv MasterCard-a, Vise, PayPal-a, Amazona i drugih koji su prekinuli saradnju s Vikiliksom. Primetivši da je Anonimus postao sofisticiraniji, NATO je upozorio da bi se mogli dokopati poverljivih vladinih, vojnih i korporativnih podataka i istakao kako će svi članovi biti izvedeni pred sud.

U svom odgovoru Anonimus je naveo kako ne ugrožava nikoga svojim delovanjem. Ali je jasno dao do znanja šta misli o izveštaju. „Nemojte napraviti grešku da nas izazivate. Nemojte pogrešiti time što mislite da možete odrubiti glavu zmiji koja nema glave. Ako odsečete jednu Hidrinu glavu, deset novih će izrasti na njenom mestu“, upozorio je Anonimus.
Izvor: CNET News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,