4G za celu Srbiju

Pokrivanje sve većeg dela Srbije 4G signalom je praksa koju je Vip mobile započeo od trenutka kada je predtsavio prve 4G bazne stanice kod nas. Prepoznata je sve veća potreba za brzim mobilnim internetom koji svakim danom uzima sve veći i veći udeo u globalnoj konzumaciji internet sadržaja. Sa sve većim pametnim telefonima, tabletima i prenosnim računarima, navikli smo na dobar i brz internet uvek i svuda, a online život je postao podjednako bitan kao i ovaj “drugi”.

8d1d4da2003c3b2f3fcf2d21f8fbba95

U ovom trenutku Vip mobile je stigao do brojke od impozantnih 600 baznih stanica, a plan je da se do kraja godine 4G signalom pokrije 77 odsto stanovništva Srbije. Gradovi koji su sada već skoro u potpunosti pokriveni 4G signalom su: Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Niš, Kruševac, Leskovac, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Čačak, Smederevo, Šabac i Valjevo. Nakon velikih gradova Vip je krenuo da 4G mrežom pokriva i manja mesta u Srbiji.

Sa brzinama prenosa podataka koje su višestruko veće u odnosu na 3G, nova 4G mreža je idealna za konzumaciju sadržaja kao što je video, koji polako, ali sigurno uzima primat kada je u pitanju tip sadržaja kojem se pristupa. Naravno, tu su i društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a, Instagram-a, te chat programi kao što su Viber, Skype, Hangouts, WhatsApp, na kojima možete postavljati slike i video materijale visokog kvaliteta, obavljati regularne i video pozive, kod kojih je brzina interneta vrlo bitan faktor.

Pročitajte i:  Instagram kopira TikTok: Uspeh u imitiranju drugih

Cell-tower-Aug10

Ideja koji Vip polako alo sigurno sprovodi je da svaki korisnik ne mora da razmišlja gde se nalazi, već da u svakoj prilici ima odličan pristup internetu, kako bi neometano mogao da koristi svoj telefon, tablet, računar na dnevnoj bazi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,

1 thoughts on “4G za celu Srbiju

  • 25. 07. 2016. at 11:22
    Permalink

    U situaciji kada je moblni Internet papreno skup brzina je nebtina jer se samo brže potroši kupljeni paket.
    Operateri bi trebli DRASTIČNO da obore cenu mobilnog interneta.

Comments are closed.