5 година РНИДС-a

rnids У Дому интернет домена Србије одржана је прослава 5 година од оснивања Регистра националног интернет домена Србије (скраћено: РНИДС). Оснивачка скупштина РНИДС-а одржана је 8. јула 2006. и тај дан се обележава као Дан РНИДС-а.

РНИДС је стручна, невладина и непрофитна Фондација образована ради управљања националним интернет доменима .RS и .СРБ, тако да се остварује општи интерес свих грађана Србије, уз поштовање принципа квалитета, ефикасности, независности и транспарентности.

На прослави су говорили Војислав Родић, један од 17 оснивача и учесника Оснивачке скупштине и Слободан Марковић, модератор програма Дома интернет домена Србије. Снежана Божић, председница Конференције суоснивача РНИДС-а, уручила је захвалнице људима који су помогли организацији на самом почетку: проф. др Ђорђе Пауновић, проф. др Александар Поповић и проф. др Неда Бокан.

Дом интернет домена Србије је вишенаменски простор у коме је седиште органа РНИДС-а
и Канцеларије РНИДС-а и простор у коме се окупљају, дискутују, подучавају и упознају чланови српске интернет заједнице.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Као и претходне године, РНИДС додељује бесповратна средства за пројекте који су у складу са општим циљевима и делатностима Фондације. Овогодишњи Програм подршке пројектима популаризације Интернета за 2011. (скраћено: 4ПИ) има као циљеве промовисање употребе Интернета као јавног добра, доступног и потребног свим грађанима Србије и повећање обима корисног интернет садржаја на српском језику и језицима националних мањина.

Извор: РНИДС

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,