ERP 2024

A1 Kinoteka letnji bioskop oborio rekorde gledanosti

Tokom 47 dana u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa, na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije, prikazano je isto toliko filmova, a koliko se to dopalo filmskoj publici potvrđuje činjenica da se svake večeri tražila karta više. Svako veče više od 7.000 posetilaca je uživalo u raznovrsnom filmskom programu pod otvorenim nebom.

PCPress.rs Image

„Projekcije su iz večeri u veče bile pune, gledaoci različitih generacija potvrdili su da su kvalitetna filmska ostvarenja u kojima su mogli da uživaju pod otvorenim nebom, koji pruža poseban doživljaj, pokazali da bioskop kao takav nije izgubio svoj značaj, već naprotiv“, izjavila je Ksenija Zelenović, vođa projekta A1 Kinoteka ispred Jugoslovenske kinoteke i dodala: „izuzetno nam je drago što smo ljubiteljima sedme umetnosti omogućili da uživaju u projekcijama u ovom čarobnom ambijentu i očekujemo ih na istom mestu sledećeg leta uz još bolje filmske naslove.“

„A1 Kinoteka letnji bioskop je vratio brojne ljubitelje sedme umetnosti u jedan pravi filmski vremeplov u jedinstvenom prostoru Doma Vojske Srbije. Ovom prilikom smo obeležili i mali jubilej premijernim prikazivanjem 25. po redu digitalno restaurisanog filma i verujemo da ćemo daljim radom na projektu A1 Kinoteka nastaviti da značajno unapređujemo tehnički kvalitet domaćih kinematografskih umetničkih dela, dajući im novi bioskopski život“, izjavio je Dejan Turk, generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija.

PCPress.rs Image

Beograd je ovog leta išao u korak sa mnogim evropskim gradovima u kojima su organizovane filmske open air projekcije. Kvalitetan izbor filmskih naslova, koji je upriličila Kinoteka, dokazao je da nije aktuelnost jedini faktor za interesovanje publike. Na repertoaru su se pored filmova savremene svetske produkcije, našli i domaći i svetski klasici, koji su podjednako privlačili publiku. Reditelji poput Čaplina, Felinija, Linča, Vudija Alena, Bastera Kitona, Polansko, Kišlovskohg, Vinterberga, Šijana, Markovića, Paskaljevića, Živka Nikolića i mnogih drugih učinili su kulturnu ponudu grada bogatijom i raznovrsnijom.

PCPress.rs Image

Ukoliko ovog leta niste bili u prilici da posetite A1 Kinoteka letnji bioskop, obavezno uradite to naredne godine, a do tada nastavite da pratite program A1 Kinoteke, gde nas očekuju premijere digitalno restaurisanih domaćih klasika, kao i program Jugoslovenske kinoteke koji se redovno održava u Uzun Mirkovoj i Kosovskoj ulici.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,