ePlaneta

Acer računari za učenike vračarskih škola

Predsednica Skupštine dr Tijana Blagojević i zamenik predsednika opštine Aleksandar Ivanović sa članicama i članovima Veća uručili su računare u osnovnim školama „Jovan Miodragović“ i „Siniša Nikolajević“. U okviru akcije “Vračunari”, školama su uručeni uređaji kompanije Acer.

acer

Prepoznata kao kompanija koja poslednjih par godina ulaže u razvoj prenosivih i desktop edu računara, kompanija Acer, odnosno notebok računara ovi kompanije, odabrani su kao najbolje rešenje za đake osnovnih škola Beogradske opštine Vračar.

Acer je izabran da isporuči 570 komada notebook računara đacima ove beogradske opštine, a iz ove kompanije đacima su spremili i prigodne paketiće.

“Mi verujemo da je obrazovanje osnov svega i polazna tačka za svetlu budućnost čovečanstva zbog čega smo sa kompanijom Acer i odlučili da znanju damo prioritet ove godine. Posebno smo srećni što će naši osnovci moći da u potragu za novim znanjima krenu sa vrhunskim Acer-ovim rešenjima koja su u svetu poznata kao jedna od najboljih”, izjavila je Marija Popović marketing menadžer EWE-a, distributera Acera u Srbiji.

Učenici će koristiti Acer TravelMate B115-M, koji sa težinom od 1.36 kg predstavlja idealan notebook za najrazličitije edukativne namene, kažu iz Acera. Baterija mu je optimizovana da ponudi do 7 radnih časova (kompletan nastavni dan), dok je softver optimizovan za različite edukacione namene.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Acer objavio novu SpatialLabs kameru za 3D snimanje i slikanje
SBB

Tagovi: , , ,

2 thoughts on “Acer računari za učenike vračarskih škola

 • 02. 12. 2014. at 16:18
  Permalink

  Operativni sistem je na sprskom jeziku i u pitanju je Edubuntu, posebna verzija Linux operativnog sistema namenjenog za edukaciju dece.

 • 02. 12. 2014. at 10:02
  Permalink

  Ne piše koji je operativni sistem na prenosnim računarima i da li je na srpskom
  i d ali decu podstiče na razvijanje, otvorenost ili na konzumerstvo i vlasnički sistem.

Comments are closed.