PC Press Studio

Activision Blizzard otpustio 50 radnika u oblasti esportova

Activision Blizzard otpustio je manje od dva procenta ukupne radne snage, ili oko 190 zaposlenih, prema izveštajima Sports Business Journal i Bloomberg-a. Otpuštanja uključuju 50 zaposlenih koji su se bavili planiranjem sportskih događaja i drugim događajima uživo, kao i osoblje kompanije King, autora Candy Crush Activision, kupljenog 2016. godine za 5,9 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Prelazak na online formate uslovio otkaze

Kao što publikacije napominju, otpuštanja su mera uštede troškova jer se kompanija udaljava od događaja uživo zbog pandemije koronavirusa.

Esports grupa Activision Blizzard vodi Overwatch League i Call of Duty League, koji su nekada donosili igre navijačima timova kroz model sa štandom. Međutim, sve njihove domaće igre, kao i većina događaja uživo u različitim industrijama, otkazane su prošle godine zbog pandemije. Kompanija je u ostatku sezone Liga morala da pređe na online format. Tony Petitti, jedan od vodećih ljudi u Activision Blizzard-u, rekao je da se ta kompanija, međutim, ne udaljava u potpunosti od događaja uživo i da će pokušati da ih ponovo ugosti kada to bude moguće.

Pročitajte i:  Povlači se CEO Activision Blizzarda

Portparol je rekao da će otpušteni radnici u SAD-u primati otpremnine i zdravstvene beneficije u trajanju od 90 dana u periodu od godinu dana, kao i podršku za prelazak na drugi posao, i poklon kartice u vrednosti od 200 dolara za Battle.net.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: