Računari i Galaksija

Adizes radionica: Put ka TOP FORMI

Vrhunska ekipa postiže izuzetan rezultat na takmičenju ako je forma tempirana tako da se najbolje performanse pokazuju, onda kada je to najpotrebnije. Kompanije se kontinualno nalaze u kompetetivnom okruženju i takmiče se na čitavom nizu tržišta. Kako bi postizale visoke rezultate, neophodno je da dostignu i održavaju formu koja će ih učiniti konkurentnim u svakom momentu. Vlasnici i menadžeri kompanije su ujedno i treneri koji selektuju tim, uklapaju kompetencije ključnih igrača u odnosu na potrebe takmičenja, dovode tim u top formu u pravom trenutku i održavaju je tako da kompanija postigne željeni rezultat.

PCPress.rs Image

Forma u kojoj se kompanija nalazi zavisi od niza faktora koji se različito manifestuju u različitim fazama njenog razvoja. Za vlasnike i menadžere kompanija je važno da prepoznaju u kojoj fazi životnog ciklusa se kompanija nalazi i koji su to prirodni problemi sa kojima se suočavaju na putu svog rasta i razvoja. Svaki izazov pred kojim se kompanija nađe može da dovede do brojnih distorzija unutar organizacije, pa čak da bude i koban, ali u isto vreme može da bude motiv koji će da je učini fleksibilnijom, inovativnijom, produktivnijom, proaktivnijom. Vrhunski trener čini da njegov tim raste kroz takmičenje jer prepoznaje izazove i na najbolji način koristi kompetencije tima. Tako je neophodno da kompanija bude spremna za rast i sposobna da na tom putu prevazilazi izazove i unapređuje svoje performanse.

Pročitajte i:  Vatikan kao domaćin radionice kvantne nauke

Izazovi na koje kompanija nailazi tokom svog životnog ciklusa se pojavljuju u uslovima menjajućeg okruženja i dinamičnog tržišta. Sadašnji trenutak se odlikuje i dodatnim elementima nestabilnosti usled globalnih poremećaja koji su aktuelni već par godina, a posebno poslednjih meseci. Tako se izazovi rasta dodatno multiplikuju, pa je dugoročno održavanje top forme gotovo pa uslov opstanka. Konačno, osim tržišnih prilika i neprilika, postoje specifični izazovi sa kojima se kompanije susreću, poput smene generacija ili uopšteno jaza koji se uspostavlja u uslovima ubrzanih tehnoloških promena.

O ovim i sličnim izazovima ćete imati priliku da razgovarate tokom radionice Put ka TOP FORMI sa ekspertima koji imaju dugogodišnju praksu u rešavanju konkretnih problema rasta kompanija u uslovima nestabilnog tržišta.

Više informacija na: https://adizes.eu/index.php/put-ka-top-formi 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,