BIZIT plus

Adobe Acrobat dobija AI asistenta

Ako ste ikada poželeli da „ćaskate“ sa svojim PDF dokumentima, ovo je dobra vest za vas – Adobe Acrobat dobija AI asistenta koji olakšava pronalaženje informacija u velikim tekstovima.

PCPress.rs Image

Novi asistent dakle ne nudi opciju zahvaljujući kojoj biste mogli stvarno da komunicirate sa svojim omiljenim dokumentima, već olakšava ono što mnoge muči već decenijama – pronalaženje određenih delova u ogromnim PDF fajlovima. Dobio je ime “AI Assistant in Acrobat”, a ipak može da odgovara na pitanja, ali samo ona koja su u vezi sa dokumentom koji je otvoren.

Pored odgovora ovaj asistent ume i da daje sažetke sadržaja i da preporučuje druge na osnovu dokumenata na kojima korisnik radi. Ideja je da se skrati vreme koje se troši na rad s velikim dokumentima, jer mnogo dragocenih minuta ode upravo na pronalaženje informacija koje su sakrivene u moru teksta. U tome pomaže i sumarizovanje tekstova u kratke pasuse koji su zgodni za mejlove, prezentacije i poslovne sastanke.

AI Assistant za Acrobat može da se koristi za sve formate koje aplikacija podržava, uključujući Word i PowerPoint. Ističe se da se podaci koji se dele sa asistentom dobro čuvaju i da se neće koristiti za dalju obuku chatbot-a. Alatka je još uvek u beta verziji, a ne zna se tačno kada će stići do svih korisnika.

Pročitajte i:  Italija ulaže 1 milijardu evra u AI

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *