Data centri 2024

AGON by AOC – elegantna G4 serija dodaje QHD model

AGON by AOC, jedan od vodećih svetskih brendova gejming monitora i IT dodataka – proširuje svoj asortiman AOC GAMING linije dodavanjem QHD modela svojoj seriji G4, nasledniku nagrađivane G2 serije. 27 inčni (68 cm) AOC GAMING Q27G4X ima brzi IPS panel, visoku oštrinu zahvaljujući QHD (2560×1440) rezoluciji, impresivnu stopu osvežavanja od 180 Hz, vreme odziva od 1 ms GtG i Adaptive-Sync za konkurentno iskustvo igranja na takmičarskom nivou.

PCPress.rs Image

Njegov dizajn nadahnut stealth avionima čini nedavno predstavljenu G4 liniju elegantnijom nego ikad. Smešten na prestižno mesto u pogledu veličine i rezolucije s velikom vrednosnom ponudom, Q27G4X će sigurno privući razne mainstream i ambiciozne takmičarske gejmere. Zahvaljujući brzom IPS panelu s preciznim bojama i širokim uglovima gledanja, Q27G4X se takođe ističe u svakodnevnim zadacima.

Bez kompromisa

Monitori mogu nadživeti mnoge druge komponente ličnog računara, tako da odabir atraktivnog gaming monitora koji je sposoban za budućnost i koji je stručan za bilo koji posao, učenje ili gaming izazov, trebao bi biti jednostavan. AOC GAMING Q27G4X savršen je kandidat, zahvaljujući svom 27 inčnom brzom IPS panelu koji spaja preciznost boja i veliku pokrivenost raspona sa stopom osveženja od 180 Hz i malim vremenima odziva od 1 ms GtG. Zahvaljujući svom 10-bitnom panelu, monitor postiže veliku pokrivenost raspona s reprodukcijom 1,07 milijardi boja. Sertifikovan s VESA DisplayHDR 400, Q27G4X može primati HDR10 signal i reprodukovati HDR sadržaj, unapređujući video i gejming vizuale dodatnim osvetljenjem i životopisnim bojama. Veća jasnoća teksta kao i oštrije ivice, kao i gejming detalji osigurani su zahvaljujući gustoći piksela od 109 ppi. Trenutni mainstream GPU-ovi već su sposobni postići visoke stope osvežavanja na QHD rezoluciji za većinu najaktivnijih naslova, omogućujući korisnicima da uživaju u glatkom iskustvu igranja od prvog dana. Prednost bogatih i pravih boja doći će do izražaja prilikom gledanja filmova ili igranja, ali i pri stvaranju sadržaja poput uređivanja slika/videozapisa ili tokom livestreaminga.

Svež dizajn za esport dominaciju

Baš kao nedavno najavljeni modeli Full HD 24G4X i 27G4X, QHD model Q27G4X takođe dolazi u redizajniranom izdanju podsećajući na stealth avion s jasnim linijama i trokuglastim oblicima kako bi prekinuo inače monotonu ravnu površinu. Baza stalka još je kompaktnija u poređenju s prethodnim varijantama, zauzimajući manje prostora na random stolu i omogućavajući gejmerima dovoljno prostora za brze i često nepredvidive pokrete mišem kada se takmič na najvišem nivou esporta. Bez ikakvih naglasaka  svetlih boja, monitor se lepo uklapa među različite gejmerske setapove.

Bolji spolja, bolji iznutra

Promene dizajna nisu pogodile samo njegovu spoljnu školjku, već i unutrašnjost. Slušajući povratne informacije svojih korisnika, AGON by AOC ugradio je bolji, intuitivniji On-Screen Display kako bi korisnicima omogućio da s lakoćom prilagode svoje iskustvo gledanja. Naravno, lagani AOC G-Menu softver još je jedna alternativa za kontrolu postavki monitora i drugih AGON by AOC perifernih uređaja. Dodatne karakteristike poboljšavaju i gejming iskustvo. Na primer, novi smart crosshair može promeniti boju preklapanja nanišanjenog cilja u odnosu na pozadinu, omogućujući gejmerima da vide i ciljaju centar čak i ako nema nišana, povećavajući preciznost i dajući gejmerima prednost u takmičarskom gejmingu.

Superiorna ergonomija i eco-friendly pakovanje

AOC GAMING Q27G4X monitor predstavlja značajan korak napred u održivom i udobnom gejmingu. Ovaj model ima ekološki prihvatljivo pakovanje s papirnatim punjenjem, čime se značajno smanjuje njegov uticaj na okolinu.

PCPress.rs Image

Ergonomsko postolje nudi pregršt podešavanja – visinu, okretanje, nagib i zakretanje – osiguravajući optimalnu udobnost za igranje, rad ili učenje. Flicker-Free tehnologija i LowBlue mode su prijatni za oči tokom višesatnih sesija. Monitor podržava VESA montažu i idealan je za postavljanje više monitora sa svojim trostranim dizajnom bez ivica. Za potpuno iskustvo igranja ugrađeni su zvučnici i izlaz za slušalice.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Cene i dostupnostAOC GAMING Q27G4X dolazi s 3-godišnjom garancijom i biće dostupan od februara 2024. po MSRP ceni od 31 527 dinara.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2024 Q1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,