Računari i Galaksija

AI nove generacije pretvara mimove u video sadržaje

Pretvaranje kultnih mimova u kratke video sadržaje je sada moguće, a zahvaljujući novom AI modelu. Poznate nepokretne slike su obogaćene mrdanjem, što im daje neku posebnu dubinu.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući Stable Video Diffusion (SVD), te drugim AI video alatima, poznati mimovi dobili su još jednu dimenziju. Da se podsetimo: svaki mim je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može da menja, ali da u tom procesu ne remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike. Oni ne poznaju državne granice, a u njihovom rasprostiranju jedini ograničavajući faktor jeste dostupnost interneta, što ukazuje na dinamiku razvoja globalne komunikacije.

Stability AI je Stable Video Diffusion (SVD) predstavio pre nekoliko dana, a u pitanju je alatka koja nepokretne slike pretvara u kratke video klipove. Iako kao materijal može da posluži bilo koja slika, mimovi su bili prvi izbor.

Tako je na primer žuti pas koji sedi usred požara i kaže „Ovo je u redu“ počeo da se pokreće, što poznati mim podiže na viši nivo. Tu su i drugi slavni prizori, a nekoliko najpopularnijih možete da pogledate ovde.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  ChatGPT sada može da komunicira s drugim botovima
SBB

Tagovi: , ,