ERP 2024

AI sistemi za pletenje: Budućnost kreiranja odevnih predmeta

Oni koji su do sada čeznuli za ispletenim komadima odeće koji su napravljeni samo za njih, a nisu posedovali potrebne veštine, te im bake nisu bile na raspolaganju, sada tu želju mogu da prepuste robotima.

PCPress.rs Image

Naime, eksperti iz Computer Science & Artificial Intelligence laboratorije sa Univerziteta u Masačusetsu razvili su kompjuterski sistem za pletenje koji po dizajnu kreira željene komade odeće. Pošto se unese željeni dizajn sistem odeću plete od prave vune, a jednostavni oblici kao što su kape i rukavice imaju i svoje templejte po kojima se lako pletu. Ambiciozniji korisnici mogu da kreiraju i drugačije šare, da bi ih neuralne mreže potom uvrstile među postojeće šablone. Tokom testiranja su čak i oni korisnici koji nikada nisu uzeli igle u ruke lako kreirali željene odevne predmete, ali se ističe da sistem ipak ne poseduje celokupnu veštinu ljudskih pletilja.

Kreatori su istakli da je sistem stvoren kako bi ova veština kreiranja odeće postala široko dostupna, i kako bi se lakše komercijalizovala i uvela u masovnu proizvodnju.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,