ePlaneta

Akcije Okte pale su za 11% nakon što je kompanija izjavila da su hakeri imali pristup fajlovima klijenata

Kompanija za sajber bezbednost Okta je saopštila da je neidentifikovani haker pristupio sistemu podrške kompanije i imao pristup svim fajlovima klijenata.

PCPress.rs Image

Akcije kompanije za sajber bezbednost Okta opale su za 11 % nakon što je kompanija izjavila da je neidentifikovana hakerska grupa prisupila fajlovima koje su klijenti otpremili u Oktin sistem podrške.

Okta je izjavila da su hakeri mogli da pristupe sistemu koristeći ukradene akreditive. Oktina ponuda za kupce, uključujući njenu proizvodnu uslugu, nije bila pod uticajem i potpuno je operativna. Neke od najvećih kompanija na svetu koriste Oktu da pojednostave svoje sisteme za prijavljivanje i upravljanje identitetom, uključujući na primer Zoom.

To Oktu čini metom visoke vrednosti za aktere pretnji, koji bi u najgorem slučaju hipotetički mogli da dobiju pristup desetinama drugih kompanija ako uspeju da probiju Oktinu odbranu. Kršenje otkriveno u petak ne utiče na sisteme klijenata, već samo na platformu za podršku koju Okta koristi da pomogne svojim klijentima da dijagnostikuju probleme.

Izvor: cnbc.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  HubSpot istražuje hakove korisničkih naloga
SBB

Tagovi: , ,