Allied Telesis roadshow

AlliedTelesis-IMG_3226

Kompanija Allied Telesis danas je za partnere i zainteresovane medije priredila predstavljanje svojih najnovijih rešenja i zanimljivih studija slučaja zasnovanih na ovim rešenjima. Podsetimo da je Allied Telesis International (ATI) globalni provajder sigurnih IP/ethernet rešenja i svetski lider u razvoju IP Tripple Play mreža, po čemu je i najpoznatija, a da svoja rešenja bazira isključivo na standardnom IP povezivanju i transportu svih vrsta podataka, bez korišćenja specifične opreme ili protokola.

Nakon uvodne reči gospodina Jovana Bakočevića, direktora ATI-ja za region Balkana, o novim proizvodima govorio je gospodin Viktor Krstić iz beogradske kancelarije, a iz obimnog portfolija svakako treba izdvojiti Switch Blade x908, napredni, modularni Layer3 svič namenjen najzahtevnijim enterprise korisnicima. Brojnim modulima koji su na raspolaganju, ovaj uređaj se može konfigurisati tako da tačno odgovara potrebama i zahtevima korisnika.

Gospodin Leopold Scheiblecker je zatim predstavio niz zanimljivih rešenja koja se oslanjaju na nove EPSR mogućnosti nove serije uređaja (Ethernet Protection Switching Ring). Iako su “petlje” (loop) u mrežnoj infrastrukturi prilično nepoželjna pojava, EPRS namerno koristi višestruke veze, namerno blokirajući petlje. Redundansa u cikličnom povezivanju, međutim, omogućava ovoj topologiji veoma brz oporavak. U slučaju prekida neke od veza, swičevi se prekonfigurišu za novu putanju, a cela ova operacija traje 50 ms. U mrežnim okruženjima gde su pauze nepoželjne, pa i nedozvoljene, ovako brz odziv na pojavu prekida je pravo rešenje. Gospodin Schleiblecker demonstrirao je ovu mogućnost i uživo, gde se prenos HD video materijala nije prekidao ni nakon izvlačenja kablova u setu EPRS povezanih svičeva.

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

Izvor: Allied Telesis, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,