BIZIT plus

Amazon će nastaviti sa otpuštanjem radnika i tokom 2023. godine

Otpuštanja Amazona najavljena u sredu nastaviće se početkom 2023. godine, rekao je izvršni direktor Endi Džesi u pismu zaposlenima. On je rekao da je kompanija prebrzo zapošljavala u poslednjih nekoliko godina, ali i da su ekonomski uslovi trenutno izazovni za Amazon. S obzirom na to da se godišnje planiranje sada proteže na novu godinu, biće više prilagovanja novonastalim uslovima poslovanja.

PCPress.rs Image

Nema preciznijih podataka o procesu otpuštanja

Džesi nije rekao koliko će ljudi biti otpušteno niti kada, ali je napomenuo da će biti smanjenja u njihovima prodavnicama i PXT sektorima. On je dodao da će kompanija obavestiti pogođene zaposlene mnogo pre nego što bilo kakvo otpuštanje bude objavljeno.

U sredu je šef Amazonovog odeljenja za hardver Dejv Limp rekao da će kompanija konsolidovati tim i da neke uloge više neće biti potrebne. Prema izveštaju Njujork tajmsa, čak 10.000 radnika moglo bi da bude otpušteno kao rezultat promena.

Kompanija je saopštila da će proširiti dobrovoljne otkupe i obezbediti zaposlenima paket koji uključuje otpremninu, prelazne beneficije i spoljnu podršku pri zapošljavanju. Neki radnici takođe mogu da budu prebačeni na drugim pozicijama u kompaniji.

Pročitajte i:  Audible i Amazon MGM - TV serije zasnovane na podkastu

Amazon je najnoviji tehnološki gigant koji je sproveo masovna otpuštanja u poslednjih nekoliko nedelja. Meta je prošle nedelje otpustila 11.000 radnika, što je bilo njeno prvo masovno otpuštanje, a Twitter je nedavno otpustio oko polovinu svog osoblja. Pored toga, veliki broj zaposlenih na Twitteru je navodno napustio kompaniju nakon najnovijih zahteva Elona Muska o radu u budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: