BIZIT plus

Amazon najavio mikrotalasnu pećnicu s Alexa podrškom

Alexa bi uskoro svoje korisnike mogla da sluša i kroz mikrotalasnu pećnicu, budući da Amazon planira da svog virtuelnog asistenta implementira u osam novih uređaja do kraja 2018. godine.

PCPress.rs Image

Tako bi virtuelni asistent kompanija Amazon trebalo da se pojavi u okviru nekoliko proizvoda iz kategorije bele tehnike, kao i nekoliko zvučnika i gadgeta za automobile. Popularnost Alexa asistenta porasla je kada se našla u okviru Amazon Echo zvučnika, što je uticalo i na popularnost samog proizvoda, koji se našao u još više pametnih domaćinstava, te kompaniju motivisao da svog asistenta pridruži još većem broju uređaja.

Prema podacima koji su nedavno procureli, među proizvodima koji su osnaženi Alexa-om trebalo bi da se nađe i mikrotalasna pećnica, ali su iz kompanije saopštili da ne nameravaju da komentarišu glasine i špekulacije. Ipak, ova vest je u skladu s naporima koje tehnološki giganti ulažu u razvoj pametnih uređaja, te su mnogi zabrinuti za bezbednost pametnih domaćinstava, budući da su svi uređaji povezani na internet, a od frižidera do pećnica. Oko dve trećine onih koji koriste pametne zvučnike zabrinuto je da ih oni prisluškuju, a eksperti ističu da bi zvučnici trebalo da reaguju samo na komande, te da ne budu aktivni između korisničkih zahteva.

Pročitajte i:  Amazon Music Maestro - AI liste za reprodukciju 

PCPress.rs Image

To što Amazon svog Alexa asistenta donosi i na uređaje poput mikrotalasne pećnice motivisalo je dodatne rasprave o bezbednosti, te je sve više onih koji uživaju u teorijama zavere o masovnom prisluškivanju. Istina, .

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: