ePlaneta

Amazon navodi da je smanjio upotrebu plastičnih vazdušnih jastuka u paketima

Amazon tvrdi da je prešao na papirne ispune u 95 procenata severnoameričkih isporuka.

PCPress.rs Image

Eliminacija nepotrebnog otpada

Znate one male plastične vazdušne jastuke koji prave savršen zvuk pucketanja kada ih zgnječite? Amazon navodi da je smanjio njihovu upotrebu i planira da ih potpuno eliminiše do kraja godine.

Gigant je objavio da je smanjio upotrebu plastičnih vazdušnih jastuka za 95 procenata i prešao na zgužvani papir kao ispunu. Amazon takođe navodi da planira da koristi papirni ispun za “gotovo sve” svoje isporuke kupcima na Prime Day.

Kompanija navodi da je njena odluka da postupno ukine upotrebu plastičnih vazdušnih jastuka u svojim distributivnim centrima usmerena na eliminaciju nepotrebnog otpada. Kompanija želi da se fokusira na korišćenje recikliranih materijala.

Plastično zagađenje je oduvek bilo problem kada je u pitanju naša okolina. Međutim, dramatično se povećalo kao rezultat meteorskog uspona Amazona, posebno tokom COVID pandemije.

Neprofitna organizacija za očuvanje okeana Oceana objavila je studiju 2021. godine koja pokazuje da je Amazon proizveo 599 miliona funti plastičnog otpada u 2020. godini. Grupa je takođe procenila da bi otpad proizveden od plastičnih vazdušnih jastuka sam mogao “obmotati Zemlju više od 600 puta.”

Pročitajte i:  Amazon otpušta nekoliko stotina zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *