BIZIT plus

Amazon neće podržati AirPlay kao ni Chromecast, već Matter Casting

Amazon je prva velika kompanija koja je dodala podršku za Matter open casting standard. Matter Casting je otvoreni protokol koji vam omogućava da šaljete video zapise i srodni sadržaj iz aplikacije na hardverski uređaj, baš kao što su Apple AirPlay i Google Chromecast.

PCPress.rs Image

Amazon se odlučuje za manje poznate igrače

Za sada možete da prenosite samo na pametni ekran Echo Show 15, ali kompanija kaže da će uskoro ponuditi podršku za Fire TV, uključujući Panasonic modele sa ugrađenim Fire TV-om. Što se tiče partnera za striming sadržaja, to je za sada samo Prime Video , ali kompanija obećava više opcija kasnije ove godine, uključujući Plex, Pluto, Sling TV, Starz i mnoge druge.

Ovo funkcioniše baš kao AirPlay. Otvarate Prime Video aplikaciju, dodirnete dugme za prebacivanje i potražite odgovarajući hardverski uređaj. Međutim, Matter cast nije vezan za određeni operativni sistem pametnog telefona i dostupan je svakom proizvođaču aplikacija i hardvera, ako žele da implementiraju ovu funkciju.

Ovo je deo protokola pametne kuće Matter otvorenog koda, koji podržavaju Amazon, Apple i Google. Međutim, malo je verovatno da će Google i Apple uskočiti u ovaj poseban skup funkcija, jer svaka kompanija ima svoj sopstveni standard . Google je ove nedelje na CES-u najavio da će Chromecast biti ugrađen u sve nove LG televizore, ne pominjući Matter cast.

Pročitajte i:  Audible i Amazon MGM - TV serije zasnovane na podkastu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: