BIZIT plus

Amazon nema problema sa zapošljavanjem u Britaniji uprkos Brexit-u

Kompanija Amazon nema problema sa zapošljavanjem u Velikoj Britaniji i planira da otvori novih 450 visokotehnoloških radnih mesta, izjavio je čelnik poslovanja britanskog ogranka najveće svetske kompanije za internet trgovinu. Nova kancelarija Amazona otvorena je početkom ove nedelje u Shoreditch-u, u središnjem Londonu.

PCPress.rs Image

Doug Gurr, menadžer Amazona za Veliku Britaniju, izrazio je zadovoljstvo u kompaniji zbog toga što su i britanska vlada i Evropska unija među prioritete u pregovorima o Brexit-u uvrstile brzi dogovor o statusu državljana ostalih zemalja članica EU-a u Britaniji, kao i britanskih državljana u Evropi.

Iz Amazona poručuju da će zauzeti svih 15 spratova i 600 hiljada metara kvadratnih nove zgrade u Shoreditch-u, što je više od 11 spratova i 431 hiljada metara kvadratnih prostora koliko su planirali da uzmu 2014, a što će im omogućiti da udvostruče kapacitete londonskog istraživačkog i razvojnog centra sa 450 na 900 zaposlenih.

Novih 450 radnih mesta za visokotehnološke poslove uz pet hiljada na puno radno vreme, Amazon je obećao da će otvoriti ove godine čime bi ukupan broj Amazonovih stalno zaposlenih u Velikih Britaniji dostigao 24 hiljade, nasuprot nešto više od 22 hiljade u ovome trenutku.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari: