Amazon: Rekognition tehnologija za prepoznavanje lica detektuje i strah

Tehnologija za prepoznavanje lica se sve brže razvija, i uspeva da detektuje sve više elemenata zahvaljujući čemu se obruč oko posmatranih građana sve više steže.

PCPress.rs Image

Kada je u pitanju Rekognition – Amazon Web Services tehnologija za prepoznavanje lica – iz kompanije tvrde da je sada u stanju da detektuje i strah, što je jedan od važnih faktora za kontrolu, budući da, kako mnoge vlade veruju, onaj ko nije kriv nema čega ni da se boji. Ipak, ako se uzme u obzir da se ova Amazon tehnologija više puta pokazala kao neprecizna, nije lako da se proceni da li je ono što se najavljuje potpuno tačno. Na blogu Amazon Web Services (AWS) se 12. avgusta pojavio tekst u kojem se govori o nekoliko novih ažuriranja kontroverzne tehnologije, među kojima je i opcija za detektovanje sedam osećanja na ljudskom licu – sreće, tuge, besa, iznenađenosti, odbojnosti, smirenosti i zbunjenosti, a kasnije se kao osmi priključio i strah.

PCPress.rs Image

Vesti o novim ažuriranjima naišle su na mnogobrojne online kritike, te su mnogi istakli da se radi o pogrešnom trenutku za novotarije, budući da je u junu obustavljeno testiranje kontroverzne Amazon Face ID tehnologije.

Pročitajte i:  Audible i Amazon MGM - TV serije zasnovane na podkastu

Izvor: Futurism

Facebook komentari: