AMD krajem avgusta predstavlja Ryzen 7000 desktop CPU-ove

Po svemu sudeći, nećemo još dugo čekati na novu seriju AMD Ryzen 7000 desktop procesora. Kompanija je najavila da će oni biti predstavljeni na događaju koji će se održati 29. avgusta, a biće uživo prenošen preko YouTube-a. Na tom događaju saznaćemo više o novoj Zen 4 arhitekturi i odgovarajućoj AM5 platformi.

amd ryzen

Već sada možemo da pretpostavimo šta će se sve predstaviti na tom događaju. AMD je slučajno, na svom sajtu, tokom jula objavio neke od Ryzen 7000 modela, uključujući Ryezen 5 čip (7600x), Ryzen 7 varijantu (7700X) i dva Ryzen 9 procesora (7900X i 7950X). Kao i na prethodnim predstavljanjima, kompanija će se verovatno fokusirati na procesore za gaming entuzijaste, dok će budžet varijante biti ostavljene za kasnije.

Inače, Zen 4 i AM5 obećavaju značajne arhitekturalne promene. Oni će doneti više Level 2 keša, brzine koje će ići iznad 5 GHz, AI hardversku akceleraciju, kao i podršku za nove standarde (DDR5 i PCIe 5.0). AMD je, prema ranim testiranjima, uspeo da ubrza single-thread performanse procesora za oko 15 procenata.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,