Android 13 beta verzija je konačno dostupna

Google ispunjava svoje obećanje da će isporučiti prvi Android 13 beta u aprilu. Kompanija je objavila Android 13 beta 1 za novije Pixel uređaje. Prva beta verzija uključuje samo tri nove funkcije, ali sada postoje detaljnije kontrole dozvola za deljene medijske datoteke.

Android 13 beta verzija je konačno dostupna

Android 13 beta verzija donosi tri nove funkcije

Beta 1 takođe uključuje sve nadogradnje sa Android 13 Developer Preview 2, uključujući zahtev da aplikacije traže dozvolu za slanje obaveštenja. Takođe ćete pronaći novi birač fotografija, Bluetooth LE audio i podršku za MIDI 2.0 instrumente preko USB-a. Svako može da instalira beta verziju. Iako su beta verzije generalno pouzdanije, Google ne očekuje da će se fokusirati na stabilnost platforme do juna i neće objaviti gotovi Android 13 pre jula.

Nova verzija je više namenjena programerima koji žele da su aplikacije spremne do trenutka kada operativni sistem bude dostupan javnosti. Ove rane beta verzije Androida obično ne uključuju svaku funkciju koja je okrenuta korisniku. Iako je beta još uvek korisna, možda bi bilo vredno sačekati I/O 2022 u maju ako ste zainteresovani za promene na najvišem nivou.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,