Android aplikacija – FxGuru: Movie FX Director 1.0.5

Zamislite da ste se našli na mestu pada satelita iz orbite. Ili, još bolje, da ste prisustvovali sletanju letećeg tanjira i prvom kontaktu s vanzemaljskim oblikom života. Naravno, sve to ste snimili telefonom, video‑kamerom ili foto‑aparatom i sada se TV kuće i filmski studiji otimaju ko će vam dati više novca za prava na emitovanje.

FxGuru Movie FX Director 1.0.5Softverska grupa Picadelic ima rešenje za te veoma verovatne scenarije. Njihov program FxGuru: Movie FX Director (goo.gl/c5JZ8) “rekonstruiše“ pomenute događaje, a čak je u stanju i da „simulira“ napad  vanzemaljske sonde, udar meteorita, eksploziju bureta baruta, devastaciju nastalu korišćenjem bacača plamena, sravnjivanje zgrade uz pomoć krana i kugle… Nažalost, u besplatnoj verziji programa dobijate samo tri efekta dok se ostali otključavaju uplaćivanjem registracionog harača.

Upotreba programa je više nego jednostavna. Nakon što odaberete efekat, potrebno je da snimate željenu lokaciju na prazno naznačen broj sekundi, vodeći računa o tome da na ekranu iscrtanu mrežu objekta koji se „simulira“ uklopite kako valja u okoliš. Sledi odabir momenta apliciranja efekta, a odmah zatim i setovanje kvaliteta animacije (zapravo, kvaliteta uklapanja stvarnog i renderovanog), odnosno odluka da li će rezultujući video sadržati samo specijalne zvučne efekte ili i pozadinske zvukove. Rendering je relativno brz (zavisi od hardverskog sklopa telefona), a rezultate rada direktno iz programa možete da okačite na Facebook, pošaljete  mail‑om ili prosledite na YouTube.

Movie FX Director pravi izuzetno ubedljive snimke. Još ako u miks, za vreme snimanja, dodate glasovne komentare ljudi kojima budete puštali klipove, neće znati šta ih je snašlo. Obavezno probajte!

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: