PC Press Studio

Android aplikacija – Izreke i citati 3.1

Naziv programa sasvim dobro dočarava o čemu je ovde reč. Izreke i citati (goo.gl/o58st) su ogromna baza mudrih izreka i priča. Verovali ili ne, autori su uspeli da prikupe čak 5.000 „unosa“, nešto samostalno, a nešto u saradnji s portalima www.MudreMisli.com i www.izreke‑citati.com. Da ne bude zabune, nisu u pitanju samo domaće izreke i citati, već  i one prevedene, poznatih svetskih mislilaca i važnih ljudi.

Izreke i citatiKorisnički interfejs je izuzetno prijatan za oko i lako se koristi. Sve je organizovano kao nekakav virtuelni, džepni adresar/podsetnik. Na njegovim kožnim koricama nalazi se zalepljeno parče papira sa upisanom misli dana, dok su s desne strane izbačene oblasti kojima se pristupa jednim tapom prsta.

Citati se mogu pretraživati na sijaset načina. Možete listati kompletnu bazu, isključiti ranije pročitane unose, pretraživati bazu autora, pogledati kako su autori sadržaj podelili po oblastima (Država i Politika, Brak i Porodica, Dobro i Zlo, Istina i Laž…), pristupiti sekciji omiljenih citata, odnosno filtrirati unose tako da se pokazuju samo oni friški, nakon potonjeg apdejta. Zanimljivo je da se u okviru programa nalazi i oblast s poučnim pričama,  a moguće je i pročitati  biografije citiranih autora. Postoje i odgovarajući linkovi ka stranicama Vikipedije, te podrška za prosleđivanje materijala prijateljima putem Facebook‑a, Twitter‑a i ostalih dobro poznatih servisa.

Kao poslastica, tu je mogućnost izbacivanja vidžeta na početni ekran (matrica 4 x 2), koji će prikazivati odabrane „misli dana“.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: