“Android je najbrže rastući operativni sistem”

Viši potpredsednik kompanije Google, Nikeš Arora, nazvao je Android najbrže rastućim i najuspešnije prihvaćenim operativnim sistemom u istoriji.

Photo: brianc/Flickr
Photo: brianc/Flickr

“Niko nije mogao da predvidi da ćemo imati operativni sistem tako prihvaćen u industriji, od strane toliko različitih proizvođača koji imaju svoje operativne sisteme”, rekao je on.

Inače, Android je i dalje najpopularniji mobilni operativni sistem bez izgleda da će njegovu dominaciju neko uskoro ugroziti.

U 2013. godini je, po prvi put, Android bio najzastupljeniji na svim isporučenim tabletima tokom te godine, preuzevši tako prvo mesto od Applea.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  
Računari i Galaksija
Tagovi:

1 thoughts on ““Android je najbrže rastući operativni sistem”

  • 06. 03. 2014. at 10:30
    Permalink

    Mozda je najprodavaniji, ali je beskrajno nezahvalan za koriscenje. Bilo da je u telefonu ili tabletu, potpuno je nepouzdan.. Svaka nadogradnja sistema je nada da ce se postojeci problemi resiti, ali ne, bude jos gore. Zasto se ne uradi anketa sa korisnicima androida sa pitanjima “Koliko puta Vam se desilo … ?” Nakon toga bi se androidi prodavali po prodavnicama igracaka. A mozda i ne.. Danas je stvar u tome ko ce prvi kupiti novi S…

Comments are closed.