Top50 2023

Android: Preko 50 hiljada aplikacija

PCPress.rs ImageNastavlja se ubrzan rast količine sadržaja na Android Marketu. Sada korisnici telefona sa Googleovim operativnim sistemom mogu naći više od 50 hiljada različitih naslova, a više od polovine aplikacija je besplatno.

Samo u martu pojavilo se skoro 9 hiljada novih aplikacija, a realno je očekivati da se u aprilu postavi novi rekord. S obzirom da je Android na tržištu tek nešto duže od godinu i po dana, vrlo je impresivan broj aplikacija ali je i odličan pokazatelj potencijala koji ovaj operativni sistem ima.

Glavni konkurent, iPhone sa svojim Apple App Storeom, ipak dosta beži (ima oko 200 hiljada aplikacija), ali mnogo brži rast ponude na Android Marketu će svakako smanjiti taj razmak, dok sve veća prodaja Android telefona obećava budućnost svima koji prave aplikacije za ovu platformu.

A poseban je kuriozitet da skoro 60 odsto ponude Android Marketa ne treba da se plati, u odnosu na samo 25 odsto aplikacija na konkurentskim platformama. Među njima je i više desetina domaćih aplikacija razvijenih u sklopu (i van) Vip Android izazova.

Pročitajte i:  Korisnici Androida uskoro bi mogli da zamene Google Assistant sa ChatGPT

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,