BIZIT plus

Android telefon sa najdužom softverskom podrškom

Nama potpuno nepoznata kompanija Fairphone, postavila je rekord kada se radi o dužini softverske podrške za telefone. Naime, njihov model Fairphone 2, koji je napravljen 2015. godine, dobija podršku za Android 10.

fairphone

Svaka čast!

Ova kompanija predstavila je prvi telefon 2013. godine, ali je napravila značajniji rezultat dve godine kasnije predstavljanjem Fairphone 2 telefona. On je karakterističan po tome što se zasniva na modularnom dizajnu koji na jednostavan način omogućava popravke, ali i upgrade komponenti. Na primer, telefon ima izmenjivu bateriju, ali i ekran koji je napravljen tako da može da se zameni bez ikakvih specijalnih alata, a zasnovan je na (u vreme predstavljanja) solidnom Snapdragon 801 procesoru.

Pored hardvera, specifičnost ovog telefona je i dugotrajna softverska podrška. U Android svetu je uobičajeno da telefon dobija softverske nadogradnje dve, ili maksimalno tri godine, a Fairphone duplira taj duži period. U stvari, ako uzmemo u obzir da je Android 10 trenutno u beta fazi, a da će biti dostupan korisnicima ovog telefona tokom 2022. godine, to znači da će podrška trajati najmanje sedam godina! Time će biti preteknut i Apple, koji za svoje telefone nudi podršku do šest godina i čini Fairphone svetskim šampionom u toj kategoriji.

Pročitajte i:  Želite i dalje da koristite Windows 10 na bezbedan način? Spremite se da to (debelo) platite…

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: