Top50 2023

Android trikovi: Mobilna pošta

Sinhronizacija kontakata, priprema potpisa i pristup nizu e-mail naloga… vaš telefon ne zamenjuje samo PIM, već preuzima i dobar deo komunikacionih funkcija PC-ja

android_google_syncViše e-mail naloga

Sve što vam je potrebno da biste sa smartfona pristupali e-mail nalozima jesu korisnički podaci (username, password, adresa servera…). Izaberite Settings / Accounts & sync, pa kliknite na plus (ili Add). Unesite email adresu i lozinku u odgovarajuća polja i pritisnite Next.  Zatim možete da podesite dodatne parametre, onako kako vaš provajder zahteva. Važno je da odlučite i koliko će često pošta biti skupljana – prevelika frekvencija može da troši baterije i data saobraćaj brže nego što želite.

Ako vaša firma koristi Microsoft Exchange kao centralizovano rešenje za elektronsku poštu, ostaje samo da u taj svet uključite i svoj Android telefon. Zatražite u IT odeljenju firme serverska podešavanja pa krenite putem opisanim u prethodnom pasusu, ali umesto email izaberite Microsoft Exchange, pa popunite masku. Ubuduće ćete i uveče moći da čitate poslovne poruke i odgovarate na njih. Ako je to ono što ste želeli…

Pročitajte i:  Brave internet pregledač dobija AI asistenta za Android

 

Imenik naloga

Gmail, GMX, Exchange… svaki ima svoj rokovnik i imenik. Ako svoj poslovni rokovnik tokom vikenda ne želite da gledate, možete da ih deaktivirate. Izaberite Settings / Apps and sync i otvorite nalog za mail. Kada isključite kalendar, pojavljivaće se samo privatni termini.

Umreženi kontakti

Čim uvezete email, Facebook i Xing naloge, vaši unosi u imeniku se multipliciraju. Zato otvorite imenik i držite dugo pritisnut kontakt, sve dok se ne otvori novo prozorče. Izaberite Link contact – sve ostalo odvija se automatski.

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove pronađite u časopisu Moj Android 2.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,