BIZIT plus

AnTuTu objavio novembarsku listu najboljih pametnih telefona

AnTuTu je objavio dve Top 10 liste sa telefonima koji su ostvarili najbolje performanse u premijum i srednjem segmentu. Liste su zasnovane na podacima prikupljenim između 1. i 30. novembra.

PCPress.rs Image

U premijum segmentu, na vrhu se nalazi Asus ROG Phone II, a prate ga OnePlus telefoni i Realme. Top 10 lista izgleda dosta drugačije od one u oktobru, a vidljiva je dominacija Snapdragon čipova. Prvi telefon na listi, koji ne koristi Snapdragon, je Galaxy Note 10+ 5G sa Exynos 9825 čipom, koji je deseti na listi.

Kada je u pitanju srednji segment, na vrhu se nalazi Redmi Note 8 Pro (sa Helio G90T čipsetom). Slede Oppo Reno2, Xiaomi Mi 9T i Samsung Galaxy A80, pri čemu je Oppo Reno2 malo bolji zahvaljujući nešto bržem GPU-u jer koristi Snapdragon 730G čipset, dok druga dva telefona imaju verziju koja nema obeležje G.

PCPress.rs Image

AnTuTu tim ističe da su moćni čipseti i UFS skladište neophodne karakteristike koje telefon treba da poseduje da bi ušao na listu Top 10. Dvokanalni UFS značajno poboljšava šanse da telefon ostvari dobar rezultat. Biće zanimljivo videti kako će Top 10 lista izgledati za decembar, kada se očekuje nekoliko zanimljivih objava telefona.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

Izvor: GSMArena

Facebook komentari: