Data centri 2024

Aplikacija SkinVision prepoznaje rak kože

Ukoliko ćete poverovati pametnom telefonu da može da uradi nešto tako bitno kao što je da prepozna rak kože, želite da budete apsolutno sigurni da ta aplikacija može da uradi ono po čemu se reklamira. Na sreću, tvrdnje koje iznose ljudi iza aplikacije SkinVision izgleda da su tačne.

Using SkinVision on arm

 

SkinVision je iOS i Android aplikacija koja omogućava korisnicima da procene i prate promene na koži. Radi tako što korisnici fotografišu delove svoje kože koji ih brinu pomoću svog telefona. U roku od 30 sekundi, algoritam veštačke inteligencije procenjuje rizik. Postoji nekoliko mogućnosti procene a to su – nizak, nizak sa simptomima ili visok.

SkinVision Logo

Aplikacije prepoznaje i pravi procenu na osnovu određenih pravila. Neregularne šare na koži, više boja na delu kože koji vas brine, asimetrija, veličina i nejednake ivice. Sve to čini deo šablona na osnovu kojeg ova aplikacija donosi odluku. Ukoliko vas rezultat zabrine, trebalo bi verovatno posetiti dermatologa i proveriti o čemu se radi i da li je pšotrebno napraviti neki sledeći korak.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

“Potrebno je napomenuti da naša usluga nije dijagnoza, već procena rizika ali i preporuka”, izjavio je predstavnik SkinVision tima Abigejl Blekburn.

Veliki deo poseta lekaru, odnosi se baš na promene na kaži. Zbog toga tim koji stoji iza kompanije i aplikcije SkinVision je izrazio nadu da će njihova aplikacija pomoći ljudima da pravovremeno reaguju ili odustanu od predviđenog pregleda ukoliko za to nema potrebe.

 

 

Using SkinVision app

\U njihovom poslednjem istraživanju ustanovljeno je da je njihova aplikacija bila precizna u preko 95% slučajeva, međutim naučnici navode da i dalje ima mesta za napredak. Ovo je samo još jedan dokaz velike moći veštake inteligencije koja u ovom slučaju ima i korisnu i plemenitu primenu.

Izvor: digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,