Aplikacija Yandex Go sada ima posebne funkcije za osobe sa invaliditetom

Aplikacija Yandex Go lansirala je nove funkcije za korisnike sa invaliditetom. Počevši od 13. februara, aplikacija će korisnicima u Beogradu ponuditi dodatne mogućnosti za komunikaciju sa vozačima, sa fokusom na pristupačnost.

PCPress.rs Image

Ove funkcije pristupačnosti biće prvenstveno usmerene na osobe sa invaliditetom, omogućavajući korisnicima slanje sledećih poruka vozačima:

  • Pomozite u pronalaženju vozila;
  • Komuniciram samo putem teksta;
  • Ne govorim, ali čujem;
  • Biću u invalidskim kolicima.

Kada je opcija odabrana i vožnja prihvaćena, aplikacija će instruisati vozače šta treba da rade, na primer:

◦ “Pomozite u pronalaženju vozila”: vozač će imati napomenu da korisnik treba pomoć u pronalaženju auta, dolasku do njega i ulasku.

◦ “Komuniciram samo putem teksta”. Ako osoba nije u mogućnosti da komunicira glasom, vozač će biti zamoljen da traži sva pojašnjenja putem četa u aplikaciji.

◦ “Biću u invalidskim kolicima”. Ako je ova opcija odabrana, vozač će dobiti napomenu “Biću u invalidskim kolicima, treba mi pomoć pri ulasku, prazan prtljažnik”. Ako vozač shvati da iz bilo kog razloga ne može da ispuni narudžbu sa posebnom opcijom, može je odbiti.

Pročitajte i:  Yandex Go je pokrenuo humanitarni program u Srbiji

Posebne opcije nalaze se na posebnom ekranu u aplikaciji Yandex Go i mogu se birati za sva putovanja u Beogradu. Da bi pomogli vozačima i korisnicima, usluga je razvijena sa fokusom na praktičnost i pristupačnost svim korisnicima. Ovo će smanjiti rizik od nesporazuma prilikom rezervacije i putovanja, kao i omogućiti bolje uslove vožnje za korisnike i vozače. Kako Yandex Go teži stalnom unapređenju aplikacije, ove posebne funkcije će biti testirane u početnom periodu.

Govoreći u ime Yandex Go-a, generalni direktor Yandex Go-a u Srbiji, Đorđe Đaković rekao je: “Ponosni smo što lansiramo ovu novu funkciju koja će olakšati mobilnost osobama sa invaliditetom. Ovo je deo naše strategije poboljšanja ponude Yandex Go-a na lokalnom tržištu i obezbeđivanja pristupa našim uslugama svim građanima Beograda”.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: