Kompanija Apple je najavila konferenciju zakazanu za 15. septembar, na kojoj će prikazati nove proizvode. Iako su se fanovi širom sveta radovali novim iPhone-ima, izgleda da će oni ipak biti prikazani u oktobru, a da će sada njihovo mesto na pozornici zauzeti novi Apple Watch i iPad. 

PCPress.rs Image

Novi Apple Watch Series 6 će imati veću bateriju, biće bez Force Touch opcije, ali sa drugim unapređenjima dostupnim u WatchOS 7. Postoji mogućnost da bude prikazana i naznaka novog pristupačnijeg Apple Watch modela, za koji se navodi da bi kompanija time zamenila Series 3 model.

Takođe, očekuje se osvežena opcija iPad Air-a, sa dijagonalom od 10.8 inča i displejem koji se proteže skoro od ivice do ivice. Trebalo bi da ima Touch ID senzor, umesto otiska prsta na dugmetu za uključivanje uređaja. Face ID s druge strane je verovatno izostavljen zbog visoke cene. Osvežen čipset, USB-C port i magnetni smart konekor su takođe nešto što će, prema najavama, krasiti novi iPad. Mike Gurman koji radi za Bloomberg, misli da iPhone-a ipak neće biti na ovoj konferenciji.

Pročitajte i:  Apple je izbacio novi macOS Ventura