Apple će prodavati svoje Vision Pro slušalice van SAD-a

Prema izveštaju Bloomberg-a, Apple se priprema da prodaje svoje Vision Pro slušalice van Sjedinjenih Američkih Država.

PCPress.rs Image

Cena 3.499 dolara

Kompanija pokušava da oživi potražnju za svojim najskupljim proizvodom u poslednjih nekoliko godina. Proizvođač iPhone-a je poslao stotine zaposlenih iz svojih međunarodnih prodavnica u Cupertino, Kaliforniju. Kompanija će obučavati zaposlene kako da demonstriraju slušalice čija je cena 3.499 dolara.

Apple planira da svoj Vision Pro donese na međunarodna tržišta nakon svoje WWDC konferencije koja je zakazana od od 10. do 14. juna, navodi se u izveštaju. Obuka radnika, koja traje i do četiri dana, iz Nemačke, Francuske, Australije, Japana, Južne Koreje, Singapura i Kine, sugeriše da će ovo biti neka od prvih međunarodnih tržišta za uređaj.

Vision Pro slušalice su predstavljene u junu prošle godine i puštene u prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama od 2. februara. Lansiranje na međunarodnim tržištima moglo bi pomoći Apple-u da privuče kupce u vreme kada prodaja njihovog najpopularnijeg proizvoda, iPhone-a, usporava.

Prema izveštajima analitičara, nakon početnog entuzijazma za Vision Pro, koji ima visoku cenu, potražnja je usporena.

Pročitajte i:  Apple otkazuje projekat električnih automobila

U martu je izvršni direktor Apple-a, Tim Cook rekao da će Apple-ove Vision Pro slušalice stići na tržište Kine ove godine. Takođe, on je naveo da će kompanija nastaviti da povećava ulaganja u istraživanje i razvoj u Kini.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *