Apple do 2023. godine planira da pređe na svoju 5G opremu

Apple-ova kupovina Intelovog 5G modemskog sistema za pametne telefone u 2019. godini mogla bi početi da donosi dividende do 2023. godine. Procenjuje se da će se prvi iPhone uređaji koji koriste Apple-ove 5G čipove pojaviti najranije 2023. godine. Kompanija će se do tada osloniti na Qualcomm i njegovu isporuku modema za najmanje još nekoliko generacija iPhone-a.

Apple do 2023. godine planira da pređe na svoju 5G opremu.

Qualcomm ostaje glavni dostavljač 5G čipova do 2023.

U izveštaju analitičara Ming-Chi Kuo-a predviđa se da će iPhone usvojiti Apple-ov sopstveni dizajn 5G čipova najranije do 2023. godine. Kako je prodaja Android-a na svetskom tržištu 5G telefona spora, Qualcomm će biti prisiljen da se takmiči za više porudžbina kako bi nadoknadio gubitak Apple-ovih narudžbi. S obzirom na izazove koje su Apple i Intel imali implementirajući 5G modem, nije iznenađujuće što je Apple-u potrebno određeno vreme da razvije sopstvene čipove.

Apple trenutno koristi Qualcomm modem Snapdragon X55 u sadašnjim iPhone 12 modelima, a očekuje se da će koristiti modele X60 i X65 u narednim serijama koji izlaze 2021. i 2022. godine. Jednom kada se kompanija prebaci na sopstvene modeme, postoji pretpostavka da će Apple smanjiti ograničenja u snabdevanju a time i cene 5G modema, čineći tehnologiju izvodljivijom i za pametne telefone nižeg ranga.

Pročitajte i:  Apple uvodi AirPlay u hotelskim sobama 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: