Apple donira dva miliona dolara organizacijama za borbu protiv mržnje

Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, rekao je da će kompanija donirati dva miliona dolara grupama i organizacijama koje se bore protiv mržnje, a u memorandumu koji je poslao zaposlenima je osudio mržnju i rasizam, a u vezi sa nedavnim sukobima u Charlottesville-u, Virginia.

PCPress.rs Image

Kompanija će donirati milion dolara centru Southern Poverty Law, te dodatnih milion dolara organizaciji Anti-Defamation League.

Cook je naveo da se duboko ne slaže sa predsednikom SAD-a, Donald-om Trump-om, koji je izjednačio delovanje ekstremnih desničara i učesnika kontramitinga koji su im se suprotstavili, navodi AP. On veruje da je izjednačavanje pripadnika dve grupe “suprotno američkim idealima”, čime se pridružio drugim direktorima poznatih kompanija koji su se ogradili od Trump-ovih izjava.

Cook-ov potez je usledio pošto je Apple onemogućio Apple Pay podršku za nekoliko sajtova koji se bave prodajom proizvoda sa nacističkom tematikom, te robe koja implicira rasnu nadmoć.

Apple nije jedina kompanija koja je reagovala na nedavna dešavanja u  Charlottesville-u, pa je Twitter ukinuo naloge koji su bili u vezi sa nacističkim sajtom The Daily Stormer, a GoDaddy i Google su odbili da nastave sa hostingom za taj sajt.

Pročitajte i:  Apple otkazuje projekat električnih automobila

Izvor: time.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,