BIZIT plus

Apple iPodmanija

PCPress.rs ImageKao po običaju Apple svake godine krajem leta kreće u predstavljanje novih proizvoda za naredni period, koji po izgledu i tehničkim karakteristikama bar za nijansu prednjače u odnosu na prethodna rešenja. Tako je i ove godine, a na nedavno završenom IDAY-u ekipa PC-ja je imala priliku da bolje upozna sve novotarije koje će se uskoro naći u prodaji i na našem tržištu. Pored sjajnih MacBook i MacBok Pro računara, našu posebnu pažnju su privukli novi iPod media plejeri…

Prvi Apple plejer koji je doživeo veća unapređenja je iPod shuffle. Za sve one koji do sada nisu imali prilike da se druže sa njim, reč je o klasičnom MP3 plejeru oblika veće štipaljke, koji u novoj verziji dolazi blago redizajniran, sa delimično zaobljenim ivicama i duplo većom količinom raspoložive flash memorije (sa 1GB na 2GB). Novi shuffle kao izvor energije koristi Litijum-jonsku bateriju, koja u realnom radu može da obezbedi do 12 časova slušanja muzike. Biće dostupan u pet različitih nijansi, po više nego atraktivnoj ceni.

Za sve koji traže vrhunsku multimediju u malom uređaju, Apple je dizajnirao novi nano plejer, koji je zbog svojih jarkih boja (čak devet nijenasi) i upotrebe hroma u izradi dobio i naziv chromatic. Ovaj media plejer je bazran na modelu iPod nano druge generacije, ali je od njega daleko funkcionalniji. Proizvodi se u kapacitetima od 8 i 16GB flash memorije, što je duplo više u odnosu na prethodnu generaciju. Do kraja oktobra se očekuje u rafovima domaćih PC šopova.

Sa maksimalnih 160GB memorije iPod classic nove generacije (još ove godine će se proizvoditi modeli od 80 i 120GB), vam omogućava da ponesete sve što želite – do 40.000 pesama i do 200 sati video zapisa – gde god da krenete. Zahvaljući potpuno novom, tanjem, metalnom kućištu, ovaj iPod predstavlja jedan od najlepših multimedijalnih plejera. Visok nivo funkcionalnosti i niz naprednih mogućnosti novi iPod classic čine potpuno drugačijim od svih prethodnika.

Apple iPod touch je trenutno najbolji media plejer koji se može kupiti u svetu, a sa osvežavanjem kompletne iPod familije i on je doživeo svoje novo izdanje (drugo po redu) – zapravo više bi smo mogli reći blago unapređenje. Osim potpuno novog pakovanja u kom se isporučuje, dolazi sa duplo većom količinom raspoložive flash memorije (32GB) i blago unapređenim displejom. Zahvaljujući neverovatno tankom, zaobljenom oklopu od nerđajućeg čelika, novi iPod touch će sada još bolje ležati u ruci, a nove kontrole jačine zvuka i ugrađeni zvučnik doprineće da ga još više zavolite.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija