Data centri 2024

Apple iznenadio posetioce konferencije WWDC video efektima

appwall-090609-1Na ovogodišnjem skupu Worldwide Developers Conference (WWDC), Apple je u San Francisku u Moscone Center-u West postavio video zid, napravljen od matrice 30-inčnih monitora Apple Cinema Display; svaki od njih je dobijao sliku iz računara Mac Pro koji su radili pod sistemom OS X 10.6 Snow Leopard. Ekrani su bili ispunjeni ikonama 20.000 najpopularnijih aplikacija za iPhone.
Za prikaz i kontorlu “ponašanja” ikona zadužen je program Quartz Composer. Ikone su sortirane po bojama, ali tu se priča ne završava: sistem je povezan sa online prodavnicom App Store, tako da svaka ikona pulsira dok neko preuzima njoj pridruženu aplikaciju (preciznije, sa petominutnim kašnjenjem). Ikone popularnijih aplikacija pulsiraju češće, ali sve trepćuće ikone na ovoj matrici ekrana deluju efektno i privalače ogromnu pažnju prisutnih.
Namera Apple-a nije samo da pokaže popularnost App Store-a u kojem se danas može naći više od 50.000 aplikacija, već i da skrene pažnju na to da se mnoge od njih često preuzimaju. Apple je posetioce podsetio da se svakog minuta preuzme 3000 aplikacija, što predstavlja dobar podsticaj njihovim programerima.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Izvor: AppleInsider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,