Apple konačno popušta u nekim ograničenjima u vezi sa popravkama trećih strana

Tehnološka kompanija je navela da će produžiti softversku podršku za zamenske baterije trećih strana i ekrane instalirane u iPhone uređajima kasnije ove godine. To znači da neće deaktivirati True Tone i podatke o zdravlju baterije za korisnike iPhone-a koji prihvate popravke trećih strana.

PCPress.rs Image

Ekrani treće strane se ne slažu uvek sa Apple-ovim hardverom

True Tone je funkcija koja prilagođava balans bele boje na iPhone ekranu kako bi se poklapao sa vašim okruženjem. Trenutno, Apple onemogućava tu funkciju ako iOS detektuje da je instaliran zamenski ekran treće strane. Više nećete trpeti tu štetu. Kompanija će “dozvoliti potrošačima da aktiviraju True Tone sa trećim delovima do najboljeg mogućeg performansa koji može biti pružen” .

Međutim, istaknuto je da True Tone možda neće prikazati tačne boje ili se dobro ponašati jer se ekrani treće strane ne slažu uvek sa Apple-ovim hardverom.

Što se tiče zamenskih baterija trećih strana, Apple će prikazati njihove zdravstvene metrike, ali će obavestiti korisnike da ih ne može verifikovati. Kompanija navodi da je interna analiza pokazala da se polovne baterije sa manipulisanim metrikama ponekad prodaju kao nove. Metrike iPhone-a će označiti maksimalni kapacitet na 100 odsto, iako trenutno stanje baterije neće odražavati to.

Pročitajte i:  Apple uvodi AirPlay u hotelskim sobama 

Apple ima dugu istoriju suprotstavljanja trećim stranama koje popravljaju iPhone, ali polako im se otvara. 2022. godine, olakšao je popravku iPhone-a 14 po izlasku. Ali njegova ograničenja za zamenske ekrane trećih strana otežavala su trećim prodavcima da popravljaju slomljene originalne ekrane. U aprilu je najavio da će iPhone uređaji biti popravljivi sa pravim korišćenim delovima počev od ove jeseni sa iPhone 15 i novijim modelima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *