Apple limitira podršku za iPhone 5c

Apple ima praksu da postepeno ograničava i ukida tehničku podršku za svoje starije uređaje. Na taj način želi da ukaže korisnicima da koriste zastarele uređaje, ali i da ih „ohrabre“ da kupe noviji proizvod. Prema kompanijskim merilima, proizvod je zastareo ako ga nema u prodaji duže od pet godina i tog se pravila drže u celom svom portfoliju koji uključuje iPhone, iPad, Mac, Apple Watch i Apple TV uređaje. Kada proizvod ispuni uslove za status zastarelosti, drastično se smanjuje podrška za njega. U tom statusu proizvod će biti naredne dve godine.

PCPress.rs Image

Kriterijum za zastarelost upravo je ispunio iPhone 5c, jeftinija verzija iPhone 5 telefona, koji se u prodaji našao u septembru 2013. godine. U vreme kada se pojavio, značajno je doprineo povećanju prodaje (i profita) kompanije, jer je obezbedio mnogo širu dostupnost Apple telefona, naročito među mlađom populacijom.

Korisnici koji još uvek imaju iPhone 5C moći će u naredne dve godine da ih popravljaju kod autorizovanih Apple servisnih partnera, a potpuni prekid podrške biće u toku 2022 godine.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Izvor: Apple Magazine

Facebook komentari: