Apple ostvario 35,3 mlrd. dolara prihoda

Apple je objavio rezultate svog poslovanja u drugom kvartalu ove kalendarske godine. Profit je nadmašio očekivanja analitičara.

130214_3rdstprom_hero
Photo: Apple

U tromesečju završenom 30. juna Apple je ostvario 6,9 milijardi dolara profita. Ukupnih prihoda ostvareno je 35,3 milijardi dolara, nešto više u odnosu na prošlogodišnjih 35 milijardi. Iako rast nije veliki, Apple je poslovao bolje nego što su analitičari očekivali, te su akcije ove kompanije nakon što su saopšteni ovi rezultati porasle za 5 posto.

Što se ostalih brojki tiče, situacija je ovakva:

Prodato je 31,2 miliona iPhonea, 14,6 miliona iPada i 3,8 miliona Mac računara. iTunes je kompaniji doneo 2,4 milijarde dolara prihoda.

“Broj prodatih iPhonea pruža utehu investitorima koji su zabrinuti oko potražnje za smartfonima. To je jedan od razloga što su akcije skočile. Očekivanja nisu bila velika za ovaj kvartal”, rekla je analitičarka Šenon Kros za BBC.

Uprkos tome što su opravdao i nadmašio očekivanja analitičara, Apple nije uspeo da ostvari veći profit u ovom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, a analitičari smatraju da Apple mora da osmisli nove proizvode kako bi nastavio da raste.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Apple ostvario 35,3 mlrd. dolara prihoda

Comments are closed.